E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9411
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā jārēķina pedagoga darba slodze

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2016
Sanita

Labdien! Vēlos pajautāt šādu lietu - strādāju speciālajā skolā par izglītības metodiķi. Pilna slodze - 40 stundas nedēļā. Papildus strādāju likumā atļautās 9 mācību stundas kā mācību priekšmeta pedagogs. Vai man šīs 9 stundas iekļaujas 40 stundu darba laikā vai jārēķina ārpus tā? Ja jā, tad kurš likuma pants to pamato? Un kā ir gadījumā, ja kā metodiķe strādātu 38 stundas nedēļā? Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
13. maijā, 2016
Izglītības un zinātnes ministrija
Gunita Delijeva, Izglītības departamenta vecākā eksperte

MK noteikumu Nr. 836 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 13. punkts nosaka, ka vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu direktoriem un viņu vietniekiem, sporta organizatoriem, struktūrvienību vadītājiem izglītības jomā, izglītības metodiķiem, sporta organizatoriem, direktora vietniekiem metodiskajā darbā valsts ģimnāzijās, izglītības iestāžu bibliotekāriem, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem un metodiķiem papildus amata pienākumiem tarificētā mācību priekšmeta pedagoga darba apjoms nedrīkst pārsniegt deviņas stundas nedēļā.

Darba likumā noteiktais normālais nedēļas darba laiks ir 40 darba stundas, tādējādi visiem tarificētajiem pienākumiem jāiekļaujas 40 darba stundās. Papildu slodze ir jāsaskaņo ar darba devēju. Neskaidrību gadījumā droši vērsieties Izglītības un zinātnes ministrijā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas