E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8393
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedzenot uzturlīdzekļu parādu, var vērst piedziņu pret nekustamo īpašumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2015
Aleksandra

Labdien. Bijušais vīrs nemaksā par nekustamā īpašuma 1/2. Uzturlīdzekļus nemaksā. No dzīvokļa neatsakās. Sakrājies parāds. Pārdot dzīvokli nevaru, jo kontakta ar bijušo nav. Kā lai atgūst dzīvokļa otru pusi, ja līdzekļu nav, lai varētu piedalīties tiesu izpildītāja piedāvātajā izsolē? Vai nav likuma, kurš varētu uzturlīdzekļu parāda dēļ vērsties pret nekustamo īpašumu, t.i., pret 1/2 dzīvokli?

A
atbild:
25. novembrī, 2015

Lai no bijušā laulātā piedzītu uzturlīdzekļus, ir jābūt tiesas nolēmumam par uzturlīdzekļu ikmēneša apmēru. Ar šo nolēmumu ir jāvēršas pie tiesu izpildītāja un iesniegumā jānorāda, pret ko vēlaties vērst piedziņu – darba algu, kustamo, nekustamo īpašumu, noguldījumiem kredītiestādēs.

 No Jūsu jautājuma skaidri nav saprotams, vai  Jūs nezināt, kā rīkoties, lai piedzītu uzturlīdzekļu parādu, vai Jūs interesē potenciālās darbības, lai atgūtu  ½ bijušajam laulātajam piederošā īpašuma. Kā norāda jurists Ģirts Jirgensons, ja dzīvoklis parādu dēļ ir nonācis izsolē, piedzenot no bijušā vīra uzturlīdzekļu parādu, Jūs varat lūgt tiesu izpildītājam vērst piedziņu uz šo 1/2 no nekustamā īpašuma. Tādā gadījumā Jums pašai būtu tiesības piedalīties izsolē tāpat kā pārējiem pretendentiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas