E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8283
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ceļu policijas lietotie alkometri tiek regulāri pārbaudīti

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2015
rentis

Labdien, mana izelpā konstatēja 1,52, piekritu, biju lietojis. Stāsts ir sekojošs: skatījos TV3 „Bez tabu”, kur bija eksperiments par alkometru pārbaudi, kur mūsu policijas darbiniekiem alkometri bija galīgi šķērsām. Jautājums ir šāds: varbūt izelpā man varēja būt mazāk, tad tiesības atņemtu uz 2 gadi. Pie kā griezties, jo taisnībai ir jābūt?

A
atbild:
06. novembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Izsmeļošu informāciju par alkohola pārbaudes procedūru šofera izelpā varat uzzināt LV portāla rakstā  “Alkometri un promiles. Policists un vadītāja atbildība”. 

Rakstā ir arī aplūkots Jūsu minētais gadījums ar aizdomīgo mērījumu procedūru un raidījuma sižetu. Kā redzams, tas ir bijis nelāgs izņēmums, un vainīgā amatpersona policijā vairs nestrādā.

Ceļa policijas lietotie alkometri ir precīzi, jo tiek regulāri pārbaudīti. Tādējādi Jūsu sauciens pēc taisnīguma nebūs pamatots.

Ja Jūsu izelpā ir konstatētas 1,52 promiles, tad atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pantam transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

 
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas