E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7836
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Īrniekam par mājas renovāciju nav jāmaksā, ja vien tas nav paredzēts īres līgumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. augustā, 2015
SANTA

Labdien! Griežos pie Jums pēc palīdzības, vismaz vēlētos iegūt priekšstatu par šo lietu, lai risinātu tālāk klātienē jautājumu ar juristu. Situācija ir šāda - tika renovēta daudzstāvu māja, lielākā daļa ir privātīpašumi, bet dzīvoklis, kurā mēs dzīvojam, tiek īrēts no novada domes. Piespiedu kārtā mums jāmaksā par mājas renovāciju+ bankas procenti par īpašumu, kas nepieder mums. Cik likumīgi ir maksāt par to, kas nepieder mums? Ja sākumā mums solīja vienu summu, kas būs jāmaksā, tad šomēnes summa jau ir palielināta. Būtībā mēs esam neaizsargāti, jo novads dara, kā grib, un neviens neko prātīgu nevar paskaidrot. Kā cilvēks, kas nav saistīts ar likumiem, es saprotu to, ka mums jāmaksā par novada īpašumu, nepietiek ar to, ka mēs maksājam īri, dzīvokli remontējam par saviem līdzekļiem, tad mums vēl jāizpērk novadam īpašums? Tiešām tas ir likumīgi? Lūdzu, lūdzu, palīdziet ar padomu! Ar cieņu, Santa Ozoliņa.

A
atbild:
26. augustā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Varu vien atkārtot LV portālā iepriekš skaidroto: „Kā skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš, par dzīvojamās mājas renovāciju ir jāmaksā mājas dzīvokļu īpašniekiem. Šajā gadījumā dzīvokļa īpašnieks ir pašvaldība, kas negrib uzņemties šos tēriņus un no spēka pozīcijām cenšas uzspiest maksājumu dzīvokļa īrniekam. Par renovāciju īrniekam ir jāmaksā tikai tad, ja viņš parakstījis līgumu, kurā apņemas to darīt – jo saistību tiesības rodas tikai uz likuma, līguma vai nelikumīgas darbības pamata. Vēl ar izīrētāju būtu iespēja parakstīt vienošanos: ja īrnieks apmaksā renovācijas izdevumus, tad attiecīgi tiek samazināta īres maksa. Taču, pēc rakstītā spriežot, pašvaldība nepiekritīs arī tam. Ja pašvaldība cenšas šo maksājuma pienākumu iekļaut īres līgumā, īrnieks tam var nepiekrist.”

Pievienotajās e-konsultācijās atrodama papildu informācija saistībā ar Jūsu minēto problēmu, taču patiešām, lai panāktu savu taisnību, Jums būtu vēlama šajās lietās pieredzējuša jurista palīdzība. Pēc padoma var vērsties arī Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijā. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas