E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5729
Lasīšanai: 2 minūtes

Piespiedu piedziņai pakļautu dzīvokli var iegādāties izsolē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. novembrī, 2014
Iveta

Sveiki. Esmu īrniece (pēc līguma uz 99gadiem), tagad saimniecei ir uzlikts dzīvoklim piedziņas arests (ja tā to pareizi sauc), taču man ir iespēja kļūt par līdzīpašnieku, tas nozīmē, ka es varu pirkt šīs tiesības. Tik es īsti nesaprotu, kāda ir šādā situācijā kārtība. Jo sanāk, ka tāpat dzīvokļa īpašniece tiek iesaistīta procesā - tiek noslēgts pirkuma līgums....un tad man attiecīgi jau jāgriežas tālāk pie zvērināta tiesu notāra.... Vai lūdzu Jūs variet izstāstīt pa solītim, kā šādā situācijā pareizi rīkoties. Iepriekš paldies.

A
atbild:
03. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Situācijas apraksts ļauj domāt, ka dzīvokļa īpašniekam, no kura Jūs dzīvokli īrējat, ir nenokārtotas parādsaistības. Kreditors ir vērsies pret Jūsu izīrētāju tiesā, un tiesa ir pieņēmusi nolēmumu par parādu piespiedu piedziņu. Tā kā šis īrētais dzīvoklis ir parādnieka manta, tā parādsaistību gadījumā  ir pakļauta piespiedu piedziņai jeb pārdošanai izsolē.

Tas nozīmē, ka dzīvokļa īpašnieks kā parādnieks šobrīd nav tiesīgs slēgt nekādus līgumus un šo dzīvokli pārdot. To izdarīt nav iespējams, jo šādas iespējas ir liegtas – neviens notārs nevarēs apstiprināt pirkuma- pārdevuma līgumu un reģistrēt īpašumtiesības uz Jūsu vārda.

Arī Jūsu un parādnieka starpā noslēgtais īres līgums uz 99 gadiem šajā situācijā nekādas privilēģijas Jums nedod un Jūsu tiesības neaizstāv. 

Situācija visticamāk veidosies sekojoši: lai izpildītu tiesas nolēmumu, tiesu izpildītājs šo dzīvokli pārdos izsoles kārtībā. Jūsu vienīgā iespēja šo dzīvokli iegūt savā īpašumā  būtu piedalīties izsolē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas