E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1967
Lasīšanai: 2 minūtes

Soda mērs ir tiesnešu ziņā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2013
Anita

Labdien. Sakiet lūdzu, vai pēc 2013.gada 1.aprīļa krimināllikuma grozījumiem mainīsies arī narkotisko vielu daudzumi, kas nosaka, cik daudz ir lieli apmēri pie narkotisko vielu konfiskācijas? Paldies.

A
atbild:
21. februārī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Krimināllikuma grozījumos 253.pantā un tam sekojošos pantos, kas skar nelikumīgu rīcību ar narkotiskām vielām, konkrēti kritēriji par narkotisko vielu apjomu saistībā ar soda sankcijām nav minēti, tātad arī likuma grozījumi šādā kontekstā nekādas izmaiņas neviesīs.

Minēto vielu apjoma kritēriji gan ir atrodami likuma "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību" 2.pielikumā „Kritēriji nelikumīgā apritē esošu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī vielu, kas var tikt izmantotas narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgai izgatavošanai (prekursori), iedalījumu apmēriem”, un arī šeit izmaiņas nav paredzētas.

Taču, kā norāda tieslietu eksperti, vielu daudzums ir tikai viens no kritērijiem, kas tiek ņemts vērā, paredzot atbildību par nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko un psihotropo vielu apriti un konstruējot konkrētu noziedzīgu nodarījumu sastāvus. Tātad soda mērs ir tiesnešu ziņā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas