E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1437
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Stipendijas piešķiršanas galvenais kritērijs ir sekmes

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. septembrī, 2012
Aiga

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai, saņemot vecāka pabalstu un studējot par valsts budžeta līdzekļiem, ir iespējams vēl arī saņemt valsts minimālo stipendiju?

A
atbild:
24. septembrī, 2012
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ministru kabineta „Noteikumi par stipendijām” nosaka stipendiju minimālo apmēru un kārtību, kādā stipendijas saņem augstākās izglītības programmās studējošie, kuri uzņemti konkursa kārtībā un studē valsts finansētajās studiju vietās.

Stipendiju konkursa kārtībā var saņemt, ja studējošais sekmīgi noteiktajā termiņā nokārto nepieciešamos pārbaudījumus, pilnībā iegūst attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaitu. Bakalaura studiju programmas, profesionālās augstākās izglītības programmas, maģistra studiju programmas studentam un rezidentam medicīnā minimālā stipendija ir 70 latu mēnesī, un tā tiek piešķirta 10 mēnešus gadā (neizmaksā jūlijā un augustā).

No normatīvajiem aktiem izriet, ka stipendijas piešķiršana galvenokārt ir saistīta ar studējošā sekmēm un nav saistīta ar Jums piešķirtajiem pabalstiem. Tāpat Jums ir tiesības pretendēt uz stipendiju arī tad, ja studējat par valsts budžeta līdzekļiem.
Par iesniegumu un citiem dokumentiem (ja tādi nepieciešami), ko students adresē augstākās izglītības iestādes stipendiju piešķiršanas komisijai, interesējieties konkrētajā augstskolā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas