E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14152
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
7
7

Kā aprēķina patērēto ūdens daudzumu, ja nav skaitītāja

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2018
Ingus Šeļevskis

Labdien! Manā dzīvoklī ūdens skaitītājiem beidzies verifikācijas termiņš jau vairāk nekā pirms 3 mēnešiem. Pašvaldības uzņēmums, kas apsaimnieko mūsu daudzdzīvokļu namu, piestāda rēķinu gan par patērētā ūdens starpību atbilstoši īpašumu skaitam starp iedzīvotāju dzīvokļu skaitītāju summu un mājas ievadā uzstādīto ūdens skaitītāju rādījumu, kas ir atbilstoši MK noteikumiem Nr. 1013,  gan piestāda rēķinu par ūdens lietošanu kā īpašumam, kurā nav skaitītāju, pēc deklarēto iedzīvotāju skaita dzīvoklī. Taču MK noteikumos Nr. 1013 ir 22. punkts, kas nosaka: mājas kopējais patērētā ūdens daudzums nedrīkst pārsniegt ievada skaitītāja uzrādīto daudzumu. Ko darīt?

A
atbild:
06. aprīlī, 2018
Ekonomikas ministrija
Evita Urpena, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

No MK noteikumu Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 19.1 punkta izriet, ka gadījumā, ja dzīvokļos izvietotie skaitītāji nav verificēti triju mēnešu laikā pēc verificēšanas termiņa beigām un ja šāds dzīvoklis ir vienīgais dzīvojamā mājā (t.i., mājā nav arī citu dzīvokļu, kuros būtu 19.1 punktā minētie pārkāpumi, kas ir saistīti ar skaitītājiem), ūdens patēriņa starpība pilnā apmērā tiek aprēķināta tam dzīvokļa īpašumam, kurā skaitītāji nav verificēti. Ja šādi dzīvokļi namā ir vairāki,  ūdens patēriņa starpība tiek sadalīta uz šiem dzīvokļiem.

Līdz ar to šāda dzīvokļa īpašniekam nav pamatota papildu maksājumu aprēķināšana par patērēto ūdeni, piemēram, pieminētais maksājums, kas tiek aprēķināts, par pamatu ņemot deklarēto personu skaitu.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas