E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13959
Lasīšanai: 2 minūtes

Laulības šķiršana, ja nav zināma otras puses dzīvesvieta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. martā, 2018
Ginta Krūzmane

Ar vīru nedzīvojam kopā jau 20 gadus. Vīrs bija 2 gadus ieslodzījumā. Neuzturam nekādus kontaktus. Vēlos uzzināt, kā ir ar šķiršanos, kas no manis tiek prasīts? Vēlos šo lietu nokārtot, jo vēlos turpināt dzīvi, jaunas attiecības. Šis cilvēks man nav sasniedzams, dzīvo, pēc man pieejamās informācijas, ārzemēs. Neuzturam nekādus kontaktus.

A
atbild:
04. aprīlī, 2018
Laura Studente
LV portālam

Jūs varat laulību šķirt tiesā. Civilprocesa likuma 236. panta pirmā daļa noteic, ka laulības šķiršanas lieta izskatāma, piedaloties abām pusēm.

Ja viena no pusēm dzīvo tālu vai cita iemesla dēļ nevar ierasties pēc tiesas uzaicinājuma, tiesa var atzīt par pietiekamu lietas izskatīšanai šīs puses rakstveida paskaidrojumu vai tās pārstāvja piedalīšanos. Savukārt, ja atbildētāja dzīvesvieta nav zināma vai tā neatrodas Latvijā, lietu var izskatīt bez atbildētāja piedalīšanās, ja viņš likumā noteiktajā kārtībā ir aicināts uz tiesu.

Vairumā gadījumu uz tiesas sēdi ierodas tikai tā persona, kura ierosinājusi laulības šķiršanu. Likums paredz: ja atbildētājs bez attaisnojoša iemesla neierodas pēc tiesas uzaicinājuma, viņu var atvest uz tiesu piespiedu kārtā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas