E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13182
Lasīšanai: 2 minūtes

Par laiku, kad izmanto BKA, darba devēja atvaļinājums nepienākas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2017
Madara

Labdien! Man ir tāds jautājums. 2015. gada jūlijā aizgāju dekrēta atvaļinājumā uz pusotru gadu. Darbā atgriezos šā gada jūnija vidū. Sanāca tā, ka jau 2018. gada februāra sākumā atkal eju dekrēta atvaļinājumā un atkal uz pusotru gadu. Gribētu zināt, vai man pienākas atvaļinājums par šo pusgadu, ko nostrādāju, un vai es to varu izņemt šajā gadā? Vai arī atvaļinājumu dod par iepriekš nostrādāto gadu? Un, ja par šo dod, vai es varu ņemt pilnu janvāra mēnesi atvaļinājumu, pirms eju dekrēta atvaļinājumā no februāra sākuma? Tātad man ir jautājums, vai es varu ņemt decembrī par šo nostrādāto pusgadu atvaļinājumu un janvāri kā pilnu mēnesi par nākamo ikgadējo atvaļinājuma gadu? Man nav skaidrs, cik man pienākas ikgadējais atvaļinājums, pirms eju atkal dekrēta atvaļinājumā.

A
atbild:
10. novembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Kā grūtniecei Darba likums Jums dod tiesības izmantot darba devēja piešķirto atvaļinājumu pirms došanās dekrēta atvaļinājumā vai pēc dzemdību atvaļinājuma (pirms ejat bērna kopšanas atvaļinājumā).

Atvaļinājumu Jūs varat prasīt par nostrādāto laiku. Darba devējam Jūsu indivuduālajā uzskaites kartītē iratzīmēti visi nostrādātie periodi un piešķirtie atvaļinājumi. Pēc tiem tiks aprēķināts, cik ilgs atvaļinājums Jums tagad pienākas. Darba devējs Jums nepiešķirs atvaļinājumu avansā vairāku iemeslu dēļ.

Turklāt par nākamo gadu Jums darba devēja atvaļinājums nepienākas, jo Jūs vienlaikus nevarat atrasties divos atvaļinājumos – darba devēja apmaksātā un bērna kopšanas atvaļinājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas