E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12462
Lasīšanai: 2 minūtes

Ievešana valdījumā iespējama, vienojoties ar iepriekšējo īpašnieku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūlijā, 2017
Madara

Labdien! ZTI rīkotā izsolē nosolīju nekustamo īpašumu – dzīvokli. Ir atnācis tiesas lēmums par manu īpašuma tiesību nostiprināšanu un manu ievešanu valdījumā, jo iesniedzu iesniegumu par ievešanu valdījumā. Šobrīd iesniegts tiesai lūgums par izpildu raksta izsniegšanu man. Vai pareizi saprotu, ka par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā man jāmaksā ZTI amata takse 133,32 eiro? Kā ir gadījumā, ja es saņemu no tiesas izpildu rakstu, bet to neiesniedzu ZTI, jo tikai tagad radusies iespēja vienoties ar īpašuma bijušo īpašnieku par labprātīgu īpašuma nodošanu man personīgi bez ZTI klātbūtnes? Vai tādā gadījumā es pārkāpju likumu un no manis tik un tā var iekasēt ZTI amata atlīdzības taksi vai kādus citus maksājumus? Paldies!

A
atbild:
04. augustā, 2017

Ja Jums izdodas ar iepriekšējo īpašnieku vienoties par labprātīgu telpu nodošanu, tad izpildu raksts par ievešanu valdījumā tiesu izpildītājam obligāti nav jāiesniedz. Tādā gadījumā nebūs jāmaksā arī tiesu izpildītāja izdevumi.

Jums var ieteikt, vienojoties ar iepriekšējo telpu īpašnieku par telpu nodošanu,  sagatavot un parakstīt pieņemšanas-nodošanas aktu, kurā fiksēts telpu tehniskais un vizuālais izskats, kā arī skaitītāju rādījumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas