E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12000
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Iesniegums apliecinājuma saņemšanai kopīpašumā ir jāiesniedz visiem īpašniekiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2017
Matīss

Labdien! Tā kā no Meža likuma ir dzēsta sadaļa par ciršanas apliecinājumiem, tad vēlos noskaidrot, vai iesniegumu ciršanas atļaujai kopīpašuma gadījumā var iesniegt viens īpašnieks, vai tas jāiesniedz kopīgi visiem īpašniekiem. Skaidrs, ka pašu ciršanu var veikt tikai ar citu kopīpašuma īpašnieku piekrišanu, bet vai iesniegumu atļaujas saņemšanai var iesniegt viens no īpašniekiem? Kāds likums, noteikumi šo jautājumu tagad regulē? Jau iepriekš paldies!

A
atbild:
30. maijā, 2017
Zemkopības ministrija
Lelda Pamovska, Meža departamenta Meža resursu un medību nodaļas vecākā referente

Apliecinājumu izsniegšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2012. gada 18. decembra noteikumu Nr. 935 “Noteikumi par koku ciršanu mežā”  XIII nodaļa. Atbilstoši minēto noteikumu 74. punktam Valsts meža dienests apliecinājumu izsniedz meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam, vai tā pilnvarotajai personai, pamatojoties uz meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja, vai tā pilnvarotas personas iesniegumu.

Iesniegumā apliecinājuma saņemšanai norāda iesnieguma iesniedzēja – fiziskas personas – vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarētās dzīvesvietas adresi vai juridiskas personas nosaukumu, adresi un reģistrācijas numuru, kā arī pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi, pilnvaras numuru, izdošanas datumu un iestādi, kas izdevusi pilnvaru. Pilnvaru vai pilnvaras atvasinājumu pievieno iesniegumam.

Rīcību kopīpašumā nosaka Civillikuma 1068. pants -  rīkoties ar kopīpašuma priekšmetu kā visumā, tā arī noteiktās atsevišķās daļās drīkst tikai ar visu kopīpašnieku piekrišanu, bet, ja kāds no viņiem rīkojas atsevišķi, tad šī rīcība ne vien nav spēkā, bet arī uzliek pēdējam pienākumu atlīdzināt pārējiem zaudējumus, kas viņiem ar to nodarīti.

Tāpēc iesniegums apliecinājuma saņemšanai kopīpašumā ir jāiesniedz visiem īpašniekiem, vai arī jāpilnvaro viens no kopīpašniekiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas