E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11115
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Pedagoga aizvietošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. janvārī, 2017
Vineta

Vai pedagogam, kas ilgāk par mēnesi aizvieto kolēģi slimības laikā (tātad bez tiešajiem pienākumiem vēl veic papildu darbu), ir jāveic viss kolēģa darba apjoms (jāizlabo arī skolēnu darbi)? Vai ir normatīvie akti, kas nosaka aizvietotāja darba apjomu?

A
atbild:
19. janvārī, 2017
Laura Studente
LV portālam

Darba likums nosaka, ka darba devējam nav tiesību prasīt, lai darbinieks veiktu darba līgumā neparedzētu darbu, izņemot ārkārtas gadījumus (piemēram, kolēģa slimības laikā). Darba likums ierobežo šo laiku, nosakot, ka darbinieku līgumā neparedzētu darbu veikšanu var veikt ne ilgāk kā uz vienu mēnesi viena gada laikā. Taču likums nenosaka, kādā apmērā kolēģis jāaizvieto, līdz ar to par mājasdarbu labošanu būtu jāvienojas ar darba devēju – šajā gadījumā skolas vadītāju.

Uz pedagogiem ir attiecināma īpaša atruna MK noteikumos Nr. 445 „Pedagogu darba samaksas noteikumi” 20. punktā, kas nosaka: samaksai par mācību stundām vai nodarbībām pedagogam, kas ne ilgāk kā mēnesi aizvietojis slimības vai citu iemeslu dēļ promesošu pedagogu, piemēro stundu atalgojumu. Ja aizvietošana turpinās ilgāk par mēnesi, atalgojumu pedagogam maksā, sākot ar pirmo aizvietošanas dienu, par visām faktiski nostrādātajām darba slodzes stundām.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas