SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
28. oktobrī, 2011
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Energoresursi
2
2

Sabiedrības informēšanas konkursa projekti nav jāiesniedz LPIA, bet VARAM

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pieņems visus projektus, kas tiks aiznesti arī uz Latvijas Preses izdevēju asociāciju.

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV

Šodien konkursa nolikumā spēkā stājas izmaiņas, kas noteic, kurā iestādē jāiesniedz projekti konkursam „Sabiedrības izpratnes attīstīšana par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām”. Projektu par labākajām publikācijām laikrakstos, žurnālos un tīmekļa vietnēs iesniegšanas pēdējais datums ir 1.novembris, tādēļ izmaiņas kādu plašsaziņas līdzekļa redakciju var pārsteigt nesagatavotu, ja izmaiņas nav pamanītas laikus.

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 17.augusta noteikumos Nr.789 "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Sabiedrības izpratnes attīstīšana par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām" nolikums" vistiešāk un straujāk skars komersantus, biedrības vai nodibinājumus, kuriem piederošā izdevumā – laikrakstā, žurnālā vai tīmekļa vietnē – publicēti materiāli, kas izglīto sabiedrību par klimata pārmaiņām, energotaupības un atjaunojamo energoresursu jautājumiem.

Noteikumi valdībā pieņemti 19.oktobrī, tie stājas spēkā šodien, 28.oktobrī.

"Lai dzīves ieviestās pārmaiņas tiktu nostiprinātas arī normatīvajos aktos, VARAM steigšus precizējusi konkursa nolikumu, projekta sagatavošanas un vērtēšanas vadlīnijas."

Grozījumi veikti tālab, ka Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA), kas bija deleģēta par atbildīgo iestādi projektu pieņemšanai no plašsaziņas līdzekļiem un interneta portāliem, ir informējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), ka vēlas izbeigt deleģējuma līguma darbību.

Konkursa aktivitāte par labākajām publikācijām laikrakstos, žurnālos un tīmekļa vietnēs tika izsludināta vēl 2010.gada 11.novembrī un atbilstoši konkursa nolikumam projektu iesniegšanas gala termiņš ir teju klāt – šā gada 1.novembris. Lai dzīves ieviestās pārmaiņas tiktu nostiprinātas arī normatīvajos aktos, VARAM steigšus jāprecizē konkursa nolikums, vadlīnijas projektu iesniedzējiem, vērtēšanas vadlīnijas, kā arī jāizveido projektu vērtēšanas komisija.

Kur jāiesniedz projekti

Latvijas Preses izdevēju asociācijas uzdevumus no šodienas uzņemsies VARAM. Tas nozīmē, ka plašsaziņas līdzekļu un interneta vietņu redakcijas savus projektus konkursā par sabiedrības informēšanu laikā no 2010.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 1.novembrim iesniegs personīgi VARAM Rīgā, Pils ielā 17, 3.stāvā Zanei Vargulei no plkst. 8.30 līdz 17.00 (vai pa pastu VARAM Rīgā, Peldu ielā 25, kancelejā) ar norādi "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātam konkursam "Sabiedrības izpratnes attīstīšana par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām"".

Var izveidoties situācija, ka kāda redakcija nebūs pamanījusi izmaiņas nolikumā un savu projektu būs nogādājusi Latvijas Preses izdevēju asociācijai. No pieredzes zināms, ka dažkārt projekta iesniegšana notiek pēdējā brīdī. Ja projekta iesniedzējs stundu pirms iesniegšanas beigām to būs nogādājis LPIA, vai tas skaitīsies iesniegts?

"Ja kāds jau ir aizsūtījis pieteikumu pa pastu, iesniegtie projekti no LPIA tiks nogādāti VARAM."

VARAM Sabiedrības informēšanas nodaļas vadītāja vietniece Kristīne Barševska mierina: "VARAM pieņems visus projektus, kas tiks aiznesti uz LPIA līdz 1.novembra dienas beigām. Ja projekts uz LPIA būs sūtīts pa pastu, nozīmīgi ir, lai pasta zīmogs būtu datēts ar 2011.gada 1.novembri, ne vēlāk. Ja kāds pieteikumu jau ir aizsūtījis pa pastu, tas jau ir tehniskas dabas jautājums un iesniegtie projekti no LPIA tiks nogādāti VARAM."

Runājot par projekta iesnieguma sagatavošanai nepieciešamām vadlīnijām, K.Barševska aicina pretendentus izmantot tās, ka pašlaik publicētas VARAM mājaslapā.
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI