SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
25. oktobrī, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Vide
2
2

Pagarināta pieteikšanās konkursam "zaļās" enerģijas ieguvei privātmājās

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagarināts termiņš projektu iesniegšanai konkursā par „zaļās” enerģijas izmantošanu privātmājās.

FOTO: www.sxc.hu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pagarinājusi projektu iesniegšanas termiņu no 1. līdz 30.novembrim projektu konkursa „Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” otrajai kārtai.

"Termiņu par 20 darba dienām pagarinājām, lai iespējami daudz gribētāju paspētu sagatavot projektus. Jāteic, ka privātmāju īpašnieku aktivitāte pašlaik nav pārlieku liela, uz katru no reģionālajiem semināriem vidēji atnāk 40 cilvēku," skaidro VARAM Klimata politikas un tehnoloģiju departamenta Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) eksperte Veronika Gomančenko.

Iepriekš gan šā gada 4.janvāra MK noteikumos Nr.11 "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā" nolikums" bija noteikts, ka viena projekta iesnieguma naudas griesti – 7 tūkstoši latu – ir visam konkursam, neatkarīgi no kārtu skaita. Tomēr noteikumu 13.punkts tagad atļauj saņemt maksimālo KPFI finansējumu katrā konkursa kārtā ar vienu ierobežojumu – vienai dzīvojamai mājai kopējais saņemtais KPFI finansējums (neatkarīgi no konkursa kārtām) nedrīkst pārsniegt 7000 latu.

Tātad, ja ģimenes māja pirmajā kārtā tika pieteikta konkursam un saņēma publiskā finansējuma atbalstu 4000 latu saules kolektora iegādei, tad īpašniekiem ir visas iespējas šo māju pieteikt arī otrajā kārtā, saņemot publiskās naudas atbalstu ne vairāk kā 3000 latu citam "zaļās" enerģijas ieviešanas līdzeklim," saka eksperte.

Kas aicināti piedalīties konkursā

Šis konkurss un finansējums nav domāts lieliem daudzdzīvokļu namiem, tādēļ to dalību ierobežo iekārtas uzstādītā jauda. Savus projektus konkursā var iesniegt fiziskās personas - dzīvojamās mājas īpašnieki un arī daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku izveidotās biedrības, kas neveic saimniecisko darbību un uz pilnvarojuma pamata rīkojas vairāku dzīvokļu īpašnieku - fizisko personu - vārdā.

"Gan zemei, gan ēkai, arī jaunbūvei, ir jābūt ierakstītai zemesgrāmatā."

Konkursam var pieteikt šādas dzīvojamās mājas:

  • dārza mājas,
  • individuālās dzīvojamās mājas vai vasarnīcas,
  • dvīņu vai rindu mājas,
  • atsevišķu divu dzīvokļu mājas,
  • triju vai vairāku dzīvokļu mājas.

Vienai dzīvojamai ēkai iespējamā maksimālā atbalsta summa ir 7000 latu, kas veido 50% no visām attiecināmām projekta izmaksām. Vēlreiz jāatgādina, ka gan zemei, gan ēkai, arī jaunbūvei, ir jābūt ierakstītai zemesgrāmatā.

Šā konkursa sakarā jau notikuši pieci bezmaksas reģionālie semināri, atlicis vēl pēdējais. Tas notiks Rīgā, Peldu ielā 25 (VARAM ēkā), 31.oktobrī - pirmdienā.
Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI