E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7812
Lasīšanai: 2 minūtes

Ir jābūt kādam iemeslam, kādēļ apsaimniekotājs liedz izmantot pagrabu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. augustā, 2015
Nadezda

Labdien! Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 4.pantā noteikto pagrabs ir dzīvojamās mājas kopīpašuma daļa. Mūsu namu apsaimniekotājs aizliedz izmantot dzīvokļa īpašniekiem pagrabus. Vēlējos jautāt, vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
31. augustā, 2015

Katrā dzīvojamā mājā pagraba jautājumu var risināt atšķirīgi. Lēmumu par to, vai pagrabu var izmantot vai ne, pieņem dzīvokļu īpašnieki. Ja kaut kādu apstākļu dēļ šādu lēmumu pieņēmis apsaimniekotājs, arī to var saprast, jo nevienā likumā nav teikts, ka kopīpašuma domājamo daļu kāds atsevišķs dzīvokļa īpašnieks noteikti var izmantot. Cita lieta, ja pagrabā ir iekārtoti atsevišķie nodalījumi, kurus dzīvokļu īpašnieki lieto jau kopš privatizācijas.

Taču ir jātiek skaidrībā, kāpēc apsaimniekotājs ir pieņēmis šādu lēmumu – kaut kādam iemeslam ir jābūt. Varbūt dzīvokļu īpašnieki ir nolēmuši, ka neizmantos pagrabu? Varbūt tas ir, piemēram, ugunsdrošības apsvērumu dēļ?

Dzīvokļu īpašnieki, kuri vēlas izmantot pagrabu, šo jautājumu jebkurā laikā var izvirzīt apspriešanai dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, un, ja vairākums nobalsos „par”, tad apsaimniekotājam viņu lēmums ir jāņem vērā. Lai sniegtu precīzāku atbildi, vajadzīga plašāka informācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas