E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6826
Lasīšanai: 2 minūtes

Noma par zemi joprojām ir jāmaksā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. martā, 2015
Janis

Labdien! Mani interesē jautājums par dzīvokļa nomas maksu katru ceturksni pašvaldībai Rīgā. Vai šis nodoklis, kas jāmaksā katru trešo mēnesi pašvaldībai, nav atcelts no 01.01.2015.?

A
atbild:
15. aprīlī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

No Jūsu jautājuma nav īsti saprotams, par kādu maksājumu ir runa. Par dzīvokli ir katru mēnesi jāmaksā īres maksa. Ja zeme, uz kuras atrodas māja, kurā īrējat dzīvokli, atrodas uz privātīpašnieka zemes, tad dzīvokļa īpašniekam vai īrniekam ir jāmaksā tā dēvētā zemes piespiedu nomas maksa. No 1.janvāra ar grozījumiem likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" (54.pants) dzīvokļu īpašniekiem un īrniekiem vairs nav jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis par šo zemesgabalu – tas jādara zemes īpašniekam.

Likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 11.pantā „Dzīvokļa īres maksa un obligātie maksājumi” cita starpā ir noteikts: papildus īres maksai proporcionāli izīrētās dzīvojamās telpas platībai maksājama dzīvokļa vai dzīvojamās mājas īpašnieka (valdītāja) un zemes īpašnieka noslēgtajā zemes nomas līgumā noteiktā zemes nomas maksa, ja izīrētā dzīvojamā telpa ir mājā, kas atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas