E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5851
Lasīšanai: 2 minūtes

Lēmumu var pieņemt vairāk nekā puse no dzīvokļu īpašniekiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2014
Laima

Mūsu dzīvojamā māja sastāv no 40 dzīvokļu īpašumiem, augustā saņēmu sagatavotu lēmuma projektu no viena dzīvokļa īpašnieka par to, ka nepieciešams veikt iekšpagalma, sakārtošanu, jo tas it kā ir neapmierinošā stāvoklī. Lēmumā norādīts, ka kopējās iekšpagalma sakārtošanas izmaksas varētu būt aptuveni EUR 3000. Notika balsošana par un pret, lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku (25) nolēma "par", un apmaksa tiks veikta no kopējiem mājas finanšu līdzekļiem un darbi tiks uzsākti 5 dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas. Mēs bijām pret projektu. Sakiet, cik tas ir likumīgi, ja 100% nebija par?

A
atbild:
23. decembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Lēmumu par iekšpagalma sakārtošanu var pieņemt ar dzīvokļu īpašnieku balsu vairākumu: uz šo jautājumu attiecināms Dzīvokļu īpašuma likuma otrās daļas 9. punkts: vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumu noteikšanas un maksāšanas kārtību.

Savukārt likuma 17.pants nosaka - lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16.panta otrās daļas 9.punktā minētajiem jautājumiem, nepieciešams, lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas