E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4752
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopsapulci var rīkot bez pārvaldnieka klātbūtnes

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2014
Ilga Dalke

Labdien. Jautājums par Dzīvokļa īpašuma likuma 19.panta 1.daļu "...kopsapulci sasauc pēc viena vai vairāku dzīvokļu īpašnieku vai pārvaldnieka iniciatīvas dzīvokļu īpašnieku kopības noteiktajā kārtībā." Kārtība nav noteikta. Vai īpašnieku kopsapulci var sasaukt jebkurš īpašnieks? Ja sapulcē nepiedalās pārvaldnieks vai viņa pārstāvis, vai īpašnieku pieņemtie lēmumi (protokolu pārvaldniekam nosūta, izsniedz pret parakstu) būs spēkā?

A
atbild:
10. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļu īpašnieku kopsapulci, kā noteikts Dzīvokļa īpašuma likumā, „sasauc pēc viena vai vairāku dzīvokļu īpašnieku vai pārvaldnieka iniciatīvas dzīvokļu īpašnieku kopības noteiktajā kārtībā”. Ja dzīvokļu īpašnieku kopība iepriekš kādā citā sapulcē nav noteikusi citādu kopsapulces rīkošanas kārtību, tad tā jārīko saskaņā ar minētā likuma 18.-21.pantā noteikto kārtību.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs V.Peipiņš skaidro, ka pārvaldnieka vai tā pārstāvja klātbūtne sapulcē nav nepieciešama. Dzīvokļu īpašnieki sapulces protokolu un kopsapulcē pieņemto lēmumu rakstveidā iesniedz pārvaldniekam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas