E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4573
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāmēģina ar kaimiņu izlīgt

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2014
Jūlija Putniņa

Labdien! Savā privātīpašumā pie žoga esmu iestādījusi tūjas, ņemot vērā atļauto attālumu. Mans kaimiņš ir kategoriski pret šo tūju augšanu un tagad regulāri izber sāli gar mana žoga malu, lai tūjas ietu bojā. Daži kociņi jau ir nokaltuši, radot man materiālus zaudējumus. Ko es šajā situācijā varu darīt un kur man vērsties, lai sauktu kaimiņu pie atbildības un piedzītu no viņa zaudējumus?

A
atbild:
12. jūnijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl šis gadījums izskatās kā kaimiņu kašķēšanās un nesaprašanās, un cita padoma šeit nebūs, kā vien mēģināt atrast veidu sarunāties, meklēt kompromisu, lai strīdu izbeigtu. Kā gan Jūsu tūjas varētu kaimiņam traucēt?

Kaimiņu pie atbildības saukt Jums diemžēl būs ļoti grūti, pat neiespējami, jo sagādāt pierādījumus par sāls kaisīšanu, visticamāk, nespēsiet, un, otrkārt, viņš to dara savā īpašumā esošajā teritorijā. Tā nav ne vardarbība, ne acīmredzams huligānisms, kad iespējams uz karstām pēdām ataicināt pašvaldības policiju, kas sastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu un noteiktu sodu, kas jāmaksā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 296 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas