E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4514
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Dzeltenās līnijas, visticamāk, novilktas iedzīvotāju drošības labad

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2014
R.S.

Labdien. Kur varētu uzzināt, vai brauktuves malas daudzdzīvokļu namu pagalmā ir nokrāsotas dzeltenā krāsā, saskaņojot to ar attiecīgajām instancēm vai patvaļīgi? Pašvaldības policija regulāri soda autovadītājus. Paldies.

A
atbild:
04. jūnijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Agnese Korbe, Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste

VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Korbe skaidro:

„Satiksmes noteikumi nosaka - dzeltena līnija apzīmē tos ceļa posmus, kur apstāties un stāvēt aizliegts (314.22.punkts: 943.ceļa apzīmējums - nepārtraukta dzeltena līnija uz brauktuves malas vai apmales - apzīmē ceļa posmus, kur transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt aizliegts. Lieto patstāvīgi vai kopā ar 326.zīmi).

Par šo krāsojumu, tāpat kā par ceļa zīmju uzstādīšanu un par satiksmes regulēšanu kopumā, katrā administratīvajā teritorijā atbild pašvaldība. Droši vien būtu jāvēršas pašvaldībā un jālūdz skaidrojums par konkrēto situāciju un par konkrēto dzelteno līniju.”

Ja dzeltenā līnija atrodas uz daudzdzīvokļu mājai funkcionāli piesaistītas, nevis pašvaldības zemes un ir privātīpašums, tad par dzelteno līniju ieviešanu atbild mājas pārvaldnieks, ar kuru Jums vajadzētu sazināties pirmām kārtām. Par ceļa zīmju uzstādīšanu sīkāk varat uzzināt LV portāla rakstā „Ceļazīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Visticamāk, līnija uzkrāsota likumīgi, jo, piemēram, ja automašīnas novieto uz šaurajiem pievedceļiem pie daudzdzīvokļu mājām, tad tām garām netiek operatīvais transports – kaut vai ugunsdzēsības un neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnas, kas, protams, apdraud pašu cilvēku drošību. Tas ir svarīgāk par iedzīvotāju ērtībām. Piemēram, Ugunsdrošības noteikumu (3.sadaļa „Ugunsdrošības prasības objekta teritorijā”) 22.punktā ir noteikts: „Ceļus un piebrauktuves pie ēkām, būvēm un ugunsdzēsības ūdensņemšanas vietām uztur tā, lai nodrošinātu ugunsdzēsības automobiļu piekļūšanu.”

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas