E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4147
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai saņemtu uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2014
Sigita V

Labdien! Vai es varu vērsties uzturgarantiju fondā arī tad, ja tiesas lēmumā pie šķiršanās netika norādīta summa uzturlīdzekļiem? Tēvs nemaksā pat valstī noteikto minimālo apmēru! Vai labāk tiesā vērsties, lai piespriež konkrētu summu?

A
atbild:
11. aprīlī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda var saņemt gadījumā, ja uzturlīdzekļi tikuši piedzīti ar tiesas spriedumu, bet atbildētājs šo spriedumu labprātīgi nepilda. Tātad Jums jāsniedz prasība tiesā.  

Jums jālūdz tiesu izsniegt izpildu rakstu, ar kuru tālāk jāvēršas pie tiesu izpildītāja. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 549.panta otro daļu ar izpildu dokumentu jāvēršas pie tā tiesu izpildītāja, kura amata vietai noteiktajās robežās (iecirknī) atrodas parādnieka dzīvesvieta, mantas atrašanās vieta vai darbavieta.

Ja tiesu izpildītājs, uzsākot sprieduma piespiedu izpildi, konstatēs, ka uzturlīdzekļu piedziņa no parādnieka nav iespējama vai parādnieks tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu pilda, bet nenodrošina minimālo uzturlīdzekļu apmēru, Jūs varat vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, lai saņemtu uzturlīdzekļus. 

Sīkāk par uzturlīdzekļu piedziņu izklāstīts zemāk norādītājos LV portāla skaidrojumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 265 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas