E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32442
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Vai pašnodarbinātais par pakalpojumu drīkst neizrakstīt kvīti, ja klients to nepieprasa

J
jautā:
18. aprīlī, 2024
Anonīms

Vai taisnība, ka, piemēram, skropstu pieaudzēšanas meistars (reģistrēts kā pašnodarbinātais) drīkst neizsniegt vai neizrakstīt kvīti, ja klients to nav pieprasījis? Vai pietiek, ka minētos ienākumus ieraksta ienākumu/izdevumu žurnālā? 

A
atbild:
23. aprīlī, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darījumu apliecina ar Valsts ieņēmumu dienestā (VID) noformētu reģistrēto kvīti pēc darījuma partnera pieprasījuma  par pastāvīgajā darbības vietā (struktūrvienībā) sniegtajiem pakalpojumiem, ja vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī tajā nepārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas. Šo summu aprēķina, trijos iepriekšējos mēnešos gūtos ieņēmumus izdalot ar trīs. Ja vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī divus mēnešus pēc kārtas pārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas, nākamā mēneša laikā nodrošina kases aparāta, hibrīda kases aparāta, kases sistēmas, specializētās ierīces vai iekārtas lietošanas uzsākšanu (Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumu Nr. 96 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” 82.1.3. punkts).

Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaite regulēta MK 2022. gada 31. maija noteikumos Nr. 322 “Kārtība, kādā individuālie komersanti un citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 294 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas