E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32324
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Prasīt atsauksmes no iepriekšējiem darba devējiem nav aizliegts

J
jautā:
09. aprīlī, 2024
Sandra

Labdien! Vai, stājoties jaunā darbā, darba devējs drīkst zvanīt iepriekšējam darba devējam un uzdot jautājumus, lūgt sniegt rekomendācijas?

A
atbild:
15. aprīlī, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izsludinot amata vakanci, darba devējam ir tiesības prasīt iesniegt darbā pieteikšanās dokumentus, kas parasti ir personas CV un motivācijas vēstule. Tostarp CV pēc paša pretendenta izvēles ir ietverama kontaktinformācija atsauksmju iegūšanai no iepriekšējiem darba devējiem.

Jautājumu par iepriekšējo darba devēju atsauksmju iesniegšanu potenciālajam darba devējam tiesību akti neregulē, kā arī nenosaka aizliegumu darba devējam informāciju par pretendenta iepriekšējo darba pieredzi, kompetenci u. c. ieņemamajam amatam atbilstošām prasmēm iegūt no iepriekšējiem darba devējiem. Proti, atsauksmju iegūšana no iepriekšējiem darba devējiem likuma izpratnē nav uzskatāma par diskriminējošu vai atšķirīgas attieksmes pārkāpjošu informāciju.

Tādējādi, ievācot informāciju no iepriekšējiem darba devējiem, darba devējs pārliecinās par pretendenta darba intervijā sniegtās informācijas patiesumu, noskaidro pretendenta personību un rakstura iezīmes ar mērķi pārliecināties, vai pretendents spēs pielāgoties uzņēmuma kultūrai un veiksmīgi iekļauties kolektīvā. Tāpat atsauksmes palīdz atklāt pretendenta stiprās un vājās puses un iegūt objektīvāku skatījumu par pretendenta profesionālajām īpašībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas