E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32304
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Vai var labot “nv” kontroldarbā

J
jautā:
08. aprīlī, 2024
Georgijs

Labdien! Man bija kontroldarbs matemātikā, uz kuru es nevarēju ierasties. Pēc trijām dienām, kad atnācu uz skolu, skolotājs teica, ka man ir pēdējā diena, lai uzrakstītu darbu. Tomēr, kā man zināms, drīkstu uzrakstīt darbu divu nedēļu laikā pēc atzīmes izlikšanas. Es arī pateicu, ka nevaru šodien uzrakstīt darbu, jo nezināju, ka man obligāti vajadzēs to rakstīt šodien. Uz to viņš atbildēja, ka izliks man nv, kuru es nevarēšu izlabot, un tā nav viņa problēma. Ko man tagad darīt, un kāpēc es nevaru izlabot nv? 

A
atbild:
11. aprīlī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības iestāde patstāvīgi izstrādā vērtēšanas kārtību. Tas noteikts gan Ministru kabineta noteikumu Nr. 747 “Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu un pamatizglītības programmu paraugiem” 15. punktā, gan Ministru kabineta noteikumu Nr. 416 “Noteikumi par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu un vispārējās vidējās izglītības programmu paraugiem” 20. punktā.   

Tātad jums ir jāpārliecinās, kas par saņemtā vērtējuma labošanu teikts izglītības iestādes iekšējā normatīvajā aktā, kurš nosaka vērtēšanas kārtību. Tajā noteiktais ir saistošs visiem izglītojamajiem un pedagogiem. Ja matemātikas skolotāja pieņemtais lēmums atšķiras no izglītības iestādē noteiktās vērtēšanas kartības normām, tad jūs varat to apstrīdēt izglītības iestādes vadītājam.  

Noteikti pievērsiet uzmanību aktuālajai redakcijai. Vairākas izglītības iestādes jau ir grozījušas vērtēšanas kārtību, gatavojoties izmaiņām minētajos Ministru kabineta noteikumos, kas stāsies spēkā šī gada 1. septemrī. 

Papildus informējam, ka atbilstoši grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 747 un Nr. 416 no nākamā mācību gada noteikts, ka pedagogs nodrošina skolēnam papildu iespējas demonstrēt sniegumu, ja pedagogam nav bijusi iespēja objektīvi novērtēt skolēna sniegumu attiecībā pret konkrētiem sasniedzamajiem rezultātiem vai ja mācību gada noslēgumā vērtējums izšķiras vienas balles robežās, vai skolēns izteicis vēlēšanos uzlabot vērtējumu, bet, ja pedagogam nav iespējas objektīvi novērtēt skolēna sniegumu, tad izglītības iestādes dokumentācijā šādu gadījumu fiksēšanai tiek lietots apzīmējums “nv” (nav vērtējuma). Tādējādi vairs netiks nodrošināta iespēja atkārtoti kārtot jebkuru pārbaudes darbu. Skolēniem, kuri vēlēsies uzlabot atzīmi mācību gadā, būs tiesības mācību gada beigās lūgt pedagogam iespēju kārtot kombinēto pārbaudes darbu par visu mācību gada vielu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas