E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31815
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par būvju klasifikāciju

J
jautā:
13. februārī, 2024
Indra

Labdien! Kā pierādīt, ka iegādātais īpašums ir vasarnīca, nevis pastāvīgi dzīvojamā ēka? Ēku klasifikatorā ir norādīts viens kods, bet manu īpašumu ziemā nevar izmantot, jo nav apkures un ūdens.

A
atbild:
19. februārī, 2024

Atbilstoši Ministru kabineta 2018. gada 12. jūnija noteikumiem Nr. 326 “Būvju klasifikācijas noteikumi” būves galvenais lietošanas veids ir būvei būvniecības procesā paredzētā un būvniecības dokumentos noteiktā būves dominējošā izmantošana (klasifikācijas kods ar četrām zīmēm). Piemēram, individuālās dzīvojamās mājas, kā arī dārza mājas, kuras galvenokārt izmantojamas vasaras periodā, ar kopējo platību līdz 40 m2 (ieskaitot) piemēro vienu kopēju būves galveno lietošanas veidu 1110: viena dzīvokļa mājas.

Savukārt individuālā dzīvojamā māja no dārza mājas, kura izmantojama tikai vasaras periodā, tiek nošķirta pēc tai piemērojamā (noteiktā) ēkas tipa (kods ar astoņām zīmēm), kur ēkas tipa koda pirmās četras zīmes sakrīt ar galvenā lietošanas veida kodu:

  • 11100101: dārza mājas ar kopējo platību līdz 40 m2 (ieskaitot) (dārza mājas, kuras galvenokārt izmantojamas vasaras periodā, ar kopējo platību līdz 40 m2 (ieskaitot);
  • 11100102: individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar koka ārsienām un dārza mājas ar kopējo platību, lielāku par 40 m2;
  • 11100103: individuālās dzīvojamās mājas un vasarnīcas ar mūra vai mūra–koka ārsienām.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas