E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2759
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

„Par” ir jānobalso visiem dzīvokļu īpašniekiem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2013
Una Balode

Dzīvoju daudzdzīvokļu ēkā, kurai ir piesaistīts arī zemes gabals, kas tāpat ir visu dzīvokļu īpašnieku kopīpašums. Piesaistītā zeme veido mūsu mājas pagalmu. Esam nolēmuši, ka izstrādāsim satiksmes organizācijas plānu un noteiksim, ka stāvēt mūsu pagalmā var tikai ar mūsu dzīvokļu īpašnieku biedrības atļaujām. Cauri braukšana pagalmam netiks liegta. Vai šāds lēmums var tikt pieņemts ar balsu vairākumu 50%+1 balss, vai arī nepieciešama pilnīgi visu dzīvokļu īpašnieku piekrišana? Jau iepriekš paldies par atbildi!

A
atbild:
29. augustā, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļa īpašuma likuma 4.pants „Kopīpašumā esošā daļa” nosaka – daudzdzīvokļu mājas kopīpašumā esošajā daļā cita starpā ietilpst zemesgabals, uz kura atrodas attiecīgā dzīvojamā māja, ja tas nepieder citai personai.

Uz kopīpašumā esošo daļu ir attiecināms Civillikuma 1067.—1072.pants.

Dzīvokļa īpašuma likuma 16.panta „Dzīvokļu īpašnieku kopības kompetence” otrās daļas 2.punktā ir noteikts - vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par kopīpašumā esošās daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā.

Savukārt minētā likuma 17.pantā „Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanas nosacījumi” ir šāds regulējums: lai pieņemtu lēmumu par šā likuma 16.panta otrās daļas 1. un 2.punktā minētajiem jautājumiem, nepieciešams, lai “par” nobalso visi dzīvokļu īpašnieki

Tātad, lai pieņemtu lēmumu par kopīpašumā esošās daļas lietošanas kārtību, „par” ir jānobalso visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas