E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16145
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ieslodzītā tiesības saslimšanas gadījumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2019
Katrina

Labdien! Ieslodzītajai personai ir diagnosticēts C hepatīts. Cietuma ārsts atteicās veikt nepieciešamās analīzes un pierakstīt uz ārstēšanu. Diagnosticēšana notika Lielbritānijā. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 899 medikamenti C hepatīta ārstēšanai tiek kompensēti pilnā apjomā. Kurā instancē varu iesniegt sūdzību par cietuma administrācijas rīcību, lai nodrošinātu ieslodzītās personas tiesības uz savlaicīgu ārstēšanu?

A
atbild:
08. martā, 2019

Ieslodzījuma vietu pārvalde informē, ka veselības aprūpe ieslodzījuma vietās tiek organizēta un nodrošināta atbilstoši ieslodzītā veselības stāvoklim un saskaņā ar Ārstniecības likumu, Pacientu tiesību likumu, Apcietinājumā turēšanas kārtības likumu, Latvijas Sodu izpildes kodeksu, kā arī saskaņā ar Ministru kabineta (MK) 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 276 “Apcietināto un notiesāto personu veselības aprūpes īstenošanas kārtība” un MK 2018. gada 28. augusta noteikumu Nr. 555 “Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība” prasībām.

Saskaņā ar minētajiem normatīvajiem aktiem gadījumā, ja ieslodzītā persona saslimst ar C hepatītu, cietuma ārsts nozīmē infektologa hepatologa konsultāciju, kurš savukārt veic pacienta izmeklēšanu Latvijas Infektoloģijas centrā un pēc rezultātu saņemšanas nozīmē atbilstošu ārstēšanu par valsts budžeta līdzekļiem. Katrs konkrētais gadījums jāizskata individuāli un atsevišķi.

Ja ieslodzītais nav apmierināts ar cietuma ārsta rīcību, viņš var rakstiski vērsties pārvaldē, adrese: Stabu iela 89, Rīga, LV-1009.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas