E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18001
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Kā pārbaudīt, vai ieslodzītais ir atbrīvots vai pārcelts uz citu cietumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2019
Jeļena

Ar cilvēku kontaktējos gadu, viņš atradās cietumā. Kā es varu pārbaudīt, vai viņu atbrīvoja vai arī pārcēla uz citu cietumu? Vai var uzzināt par viņa laulībām cietumā?

A
atbild:
22. oktobrī, 2019

Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) nav tiesību sniegt informāciju, kas norādīta jautājumā. Izņēmums ir valsts un pašvaldību institūcijas, kurām ārējos normatīvajos aktos ir paredzētas tiesības pieprasīt un saņemt šāda satura informāciju, vai citi ārējos normatīvajos aktos paredzētie gadījumi.

To nosaka:

IeVP kā datu pārzinim, apstrādājot datu subjekta personas datus, jānodrošina ikviena datu subjekta pamattiesību un brīvību ievērošana, it īpaši privātās dzīves neaizskaramība attiecībā uz fiziskās personas datu apstrādi.

Proti, ievērojot iepriekš minēto tiesisko regulējumu, gadījumos, kad persona (neatkarīgi no tā, vai runa ir par pirmās pakāpes radiniekiem, civillaulībā dzīvojušajiem, vienkārši dzīves partneriem, vēstuļu draugiem, skolas biedriem u. tml.) vēršas ar lūgumu sniegt tai jebkādu informāciju vai izsaka lūgumu attiecībā uz personu, kas atrodas vai varbūt atrodas ieslodzījumā, IeVP un tās struktūrvienības pienākums vienmēr un bez izņēmuma ir nodrošināt ikvienas ieslodzītās personas kā datu subjekta pamattiesību un brīvību ievērošanu, it īpaši privātās dzīves neaizskaramību, attiecībā uz fiziskās personas datu apstrādi.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas