E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1481
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam jāizlemj, kā rīkoties

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2012
Anda

Labdien, pašlaik risinu pārkreditāciju pret ķīlu ar banku. Bet ar visiem saviem aizdevējiem esmu norunājusi, ka viņi gaidīs 16.10.2012. Nu mierā mani neliek, sūta e meilus, īsziņas un zvana pat vairākas reizes dienā. Visi rēķina baismīgus soda procentus un sola nodot parādu piedzinējiem. Cik ilgi es vēl varu justies drošībā. Jo ja es tā stresošu, tad pirms viņi vai kāds būs dabūjis savus līdzekļus, es varbūt jau būšu beigta. Es saprotu, ka parādi jāatdod un to arī darīšu, bet man vajag drusku tā kā laiku. No bankas gaidu lēmumu.

A
atbild:
12. oktobrī, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

Jūsu aprakstītā situācija gan sniedz ārkārtīgi maz informācijas, tomēr pateiktais ļauj secināt, ka Jūs no saviem parādiem nevairāties un domājat, kā tos atdot. Kredītņēmēji šādas situācijas risina dažādi: ir parādnieki, kas izvairās no parāda atmaksas, tā nonākot vēl lielākās nepatikšanās; ir parādnieki, kas godīgi atzīstas savās problēmās aizdevējam un meklē risinājumu; ir parādnieki, kas apzinās, ka kredītu slogs ir pārlieku smags, tādēļ izvēlas fiziskās personas maksātnespējas ceļu.

Cik noprotams, Jūs esat izvēlējusies parādus atdot un meklējat risinājumu. Likums neaizliedz Jūsu kreditoriem aprēķināt tādus kavējuma naudas procentus, par kādiem vienojāties, saņemot aizdevumu. Tāpat kreditoriem nav liegts atgādināt par parāda esamību, jo abpusēji noslēgtais aizdevuma līgums paredz zināmas saistības abām pusēm.

Ja Jūsu iecerētais situācijas risinājums neizdodas, Jums jāvienojas ar aizdevējiem par parādu atdošanas grafiku un tas jāievēro, jāizvēlas uzsākt fiziskās personas maksātnespējas procesu vai jāatrod kāds cits risinājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas