E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10803
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par PVN pārvaldīšanas pakalpojumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. novembrī, 2016
Sandra Kļaviņa

Vai fiziskai personai, kura nav PVN maksātāja, ir jāmaksā PVN apsaimniekošanas uzņēmumam, kurš apliek apsaimniekošanas izmaksas ar PVN?

A
atbild:
08. decembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Mājas pārvaldniekam, kurš ir reģistrēts pievienotās vērtības nodokļa maksātājs, sākot ar 2016. gada 1. jūliju, ir pienākums par savā vārdā sniegtajiem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumiem izrakstīt rēķinu iedzīvotājiem, piemērojot pievienotās vērtības nodokļa standartlikmi 21 procenta apmērā.

Mājas pārvaldniekam ir  tiesības samazināt valsts budžetā maksājamo pievienotās vērtības nodokli, atskaitot kā priekšnodokli tās pievienotās vērtības nodokļa summas, kas ir norādītas citu reģistrētu pievienotās vērtības nodokļa maksātāju izrakstītajos nodokļa rēķinos par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumu nodrošināšanai.

Informāciju ar piemēriem par PVN likuma normu piemērošanu varat izlasīt Valsts ieņēmumu dienesta Metodiskajā materiālā par izmaiņām pievienotās vērtības nodokļa piemērošanā dzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumiem 2016. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 254 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas