DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Imants Lieģis piedalās Ungārijas Ārlietu un tirdzniecības institūta organizētā konferencē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
4. februārī Latvijas vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis piedalījās Ungārijas Ārlietu un tirdzniecības institūta (Instutute for Foreign Affairs and Trade) organizētajā apaļā galda diskusijā par Latvijas izaicinājumiem un prioritātēm, pārņemot prezidējošas valsts ES Padomē pienākumus. Dalīties Itālijas pieredzē par galvenajiem prezidentūras mērķiem un sasniegumiem bija aicināta Itālijas vēstniece Ungārijā Marija Asunta Ačili (Maria Assunta Accili).

Itālijas vēstniece informēja klātesošos par darba norisi pie izvirzītajām prioritātēm - drošība, aizsardzības, terorisma apkarošanas, ekonomiskās izaugsmes, solidaritātes, ES kaimiņu politikas attīstības, nācijas labvēlīgas izaugsmes un pilsoņu atbalsta - Itālijas prezidentūras laikā.

Vēstnieks I. Lieģis uzsvēra, ka Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātes saistītas gan ar nesenajiem notikumiem Francijā, akcentējot likuma varu, tolerances un preses brīvības ierobežošanu-, gan pārkāpumiem suverēnu valstu tiesībās noteikt savas valsts likteni, ko pierāda Krievijas agresija Ukrainā.

Vēstnieks atgādināja par Latvijas izvirzītajām trīs galvenajām prioritātēm - konkurētspējīgu Eiropu, digitālu Eiropu un Eiropu kā globālu spēlētāju, kas ir cieši saistītas ar ģeopolitiskajiem un ekonomiskajiem izaicinājumiem, īpaši uzsverot tā saucamo Junkera investīciju plāna ieviešanu līdz jūnijam un Austrumu partnerības samitu šī gada maijā Rīgā.

Viens no būtiskiem diskusijas jautājumiem bija ES valstu solidaritāte un vienotība, kopīgi strādājot pie drošības jautājumiem un terorisma apkarošanas. I. Lieģis dalījās pieredzē par diskutēto starptautiskajā drošības konferencē "The Balance of Power", kas nesen notika Norvēģijā. Arī šajā konferencē viens no galvenajiem konferences tematiem bija Krievijas agresija Ukrainā un Eiropas valstu ekspertu viedokļi par situācijas tālāku attīstību Ukrainā.

Sarunas dalībnieki atbildēja arī uz klātesošo jautājumiem par Eiropas stabilitātes un ekonomiskās izaugsmes, kā arī enerģētikas jautājumiem, tai skaitā "South Stream" projekta virzību.

Diskusija noslēdzās ar abu valstu pausto vienoto nostāju par ES dienaskārtības jaunajiem izaicinājumiem un uzdevumiem, kā galveno akcentējot drošību, kaimiņu politiku, Austrumu partnerību un ES dalībvalstu valstu vienotību stratēģisko interešu realizēšanā.

Diskusiju vadīja institūta akadēmiskais direktors Šandors Ģula Naģs (Sandor Gyula Nagy). Pasākums pulcēja apmēram 60 klausītājus, galvenokārt ārvalstu vēstniekus, diplomātus, preses pārstāvjus un citus interesentus.

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI