E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9516
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Informācija jāmeklē Norvēģijas nacionālajā kontaktpunktā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. maijā, 2016
Kaija

Labdien! Dzīvoju Norvēģijā, tur maksāju nodokļus. Man tēvs ir pensionārs Latvijā ar veselības problēmām. Gribu tēvu ņemt pie sevis uz Norvēģiju. Kas man ir jānokārto, lai mans tēvs arī Norvēģijā varētu saņemt medicīnisko aprūpi (varbūt kāda apdrošināšana Latvijā?). Tēvam es neesmu vienīgā meita-apgādniece, Latvijā dzīvo arī vēl mana māsa.

A
atbild:
12. maijā, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

LV portāla rīcībā nav informācijas par veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību Norvēģijā.  Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2011. gada 9. marta Direktīvai 2011/24/ES "Par pacientu tiesību piemērošanu pārrobežu veselības aprūpē" informāciju par veselības aprūpes sistēmu un ar to saistītiem jautājumiem katrā Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas (Islande, Lihtenšteina, Norvēģija) dalībvalstī, kā arī Šveices Konfederācijā sniedz  t.s. nacionālie kontaktpunkti vai informācijas centri.

Norvēģijā nacionālā kontaktpunkta funkcijas pilda HELFO (The Norwegian Health Economics Administration). Vairāk informācijas meklējiet HELFO interneta vietnes www.helsenorge.no sadaļā “Foreigners in Norway”. Šeit atrodama arī sadaļa pensionāriem, kuri pārceļas uz dzīvi Norvēģijā no Eiropas Savienības dalībvalsts (https://helsenorge.no/pensioners-who-move-to-norway-from-the-eu-eea).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas