E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8218
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad ir aizdomas par noziegumu, vienmēr jāvēršas policijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. oktobrī, 2015
Juris

Labdien! Sakiet, vai par kriminālnoziegumu, kurš tika izdarīts pirms 4 gadiem, var ierosināt krimināllietu? Lieta tāda, ka pirms 4 gadiem patēvs sakarā ar to, ka pusbrālim, kurš bija nepilngadīgs, iekoda kājā suns, nebija stiprs kodums, jo pie ārstiem nebija jāgriežas, sakarā ar to patēvs suni, kas bija 1,5 gadu vecs, piesēja pie mājas esošajām šūpoļu konstrukcijām, pēc tam to nosita ar cirvi, nepilngadīgie bērni bija istabā, dzirdēja suņa kaucienus. Tad tie redzēja, ka patēvs gar mājas logu, aiznes sacirstu suni un aprok. Vai šādam kriminālnoziegumam ir noilgums? Gribu rakstīt iesniegumu policijā. Vai papildus tam kā pierādījums der mātes teiktais pa mobilo telefonu, kad saruna tika ierakstīta, ka māte neies liecināt, jo baidās no patēva.

A
atbild:
06. novembrī, 2015
Valsts policija
Toms Sadovskis, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

Šādos gadījumos iedzīvotājiem pašiem nevajadzētu spriest, vai ir iestājies noilgums un vai pierādījumu kopums varētu būt pietiekams. Vienmēr, kad ir aizdomas par noziegumu, aicinām vērsties policijā ar iesniegumu - katrs gadījums tiek skatīts individuāli.

Jāpiebilst, ka izvērtēt, vai iestājies noilgums, arī nemaz nav tik vienkārši, kā tas sākumā varētu šķist. Lai to izdarītu, jāspēj ne tikai precīzi kvalificēt noziegumu, bet jāvērtē arī citi apstākļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas