E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7721
Lasīšanai: 2 minūtes

Iepirkuma komisijas loceklis nedrīkst pārstāvēt pretendenta intereses

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2015
Inna

Vai iepirkuma komisijas loceklis var būt persona, kas saņēmusi autoratlīdzību 200 eiro apmērā pēdējā gada laikā pirms komisijas sēdes?

A
atbild:
06. augustā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Publisko iepirkumu likuma 23.pants nosaka, ka iepirkuma komisijas locekļi un eksperti nedrīkst pārstāvēt kandidāta vai pretendenta intereses, kā arī nedrīkst būt saistīti ar kandidātu vai pretendentu. Šīs daļas izpratnē komisijas loceklis un eksperts ir saistīts ar kandidātu vai pretendentu, ja viņš ir

1.juridiskās personas — kandidāta, pretendenta vai apakšuzņēmēja — pašreizējais vai bijušais darbinieks, amatpersona, dalībnieks, akcionārs vai biedrs un ja šī saistība ar juridisko personu izbeigusies pēdējo 24 mēnešu laikā.

2. juridiskās personas — kandidāta, pretendenta vai apakšuzņēmēja — akcionāra, kuram pieder vismaz 10 procenti akciju, dalībnieka vai amatpersonas tēvs, māte, vecāmāte, vecaistēvs, bērns, mazbērns, adoptētais, adoptētājs, brālis, māsa, pusbrālis, pusmāsa, laulātais (turpmāk — radinieks);

3. fiziskās personas — kandidāta, pretendenta vai apakšuzņēmēja — radinieks.

Arī autoratlīdzības līgums šajā gadījumā attiecas uz darba attiecībām, tādējādi ir jāievēro 24 mēnešu termiņš.

Jebkurā gadījumā iepirkuma komisijas loceklim pirms katra iepirkuma pretendentu izvērtēšanas ir ar parakstu jāapliecina, ka nav ieinteresētā puse un nepārstāv nevienu no pretendentiem. Ja iepirkuma komisijas loceklis saskata noteiktas pārstāvības pazīmes, tas ir tiesīgs konkrētā iepirkuma vērtēšanā nepiedalīties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas