E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6633
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Transportlīdzekļu vadīšanas tiesības zaudētas uz vienu gadu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2015
irita

Labdien. Man ir šāds jautājums. Vienu paziņu, autobusa šoferi, braucot ar satiksmes autobusu, apturēja ceļu policija. Viņa izelpā konstatēja 0,54 promiles. Kāds sods viņu tagad sagaida, ja līdz šim nav bijis neviens pārkāpums un viņš savu vainu atzīst. Vai viņa īpašumā esošo vieglo auto arī var atņemt?

A
atbild:
05. martā, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pants „Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē” (otrā daļa): „Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,0 promili, —

uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam četrdesmit euro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no četrsimt trīsdesmit līdz sešsimt četrdesmit euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.”

Ja ir šāds Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, nelīdzēs ne nevainojama šofera pagātne, ne grēka nožēla. Kā likumā noteikts, tāds sods arī būs. Privāto automašīnu nenoņems, bet liegs transportlīdzekļu vadīšanu uz likumā noteikto laiku, tādējādi (kā var noprast) atņemot arī algas darbu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas