E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6398
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja uzturlīdzekļu piedziņa nav iespējama, tos izmaksā UGF

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2015
Maija Gulbe

Esmu aizbildne savas nepilngadīgās meitas bērnam. Mana meita un bērna tēvs turpina mācības. Uzturlīdzekļus ar tiesas spriedumu maksā tēva vecāki. Tā kā vecāki ir palikuši bez darba, uzturlīdzekļi netiek maksāti. Kur man būtu jāvēršas, lai varētu saņemt uzturlīdzekļus bērnam?

A
atbild:
24. februārī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja uzturlīdzekļu piedziņa nav iespējama, uzturlīdzekļus iespējams saņemt no Uzturlīdzekļu garantiju fonda. Lai varētu saņemt uzturlīdzekļus no fonda, vispirms Jums jālūdz tiesa, kurā tika veikta tiesvedība, izsniegt izpildu rakstu. Ar šo izpildu dokumentu  jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar lūgumu uzsākt uzturlīdzekļu piedziņu no parādnieku kustamās mantas, nekustamā īpašuma un naudas.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 549.panta otro daļu ar izpildu dokumentu jāvēršas pie tā tiesu izpildītāja, kura amata vietai noteiktajās robežās (iecirknī) atrodas parādnieka dzīvesvieta, mantas atrašanās vieta vai darbavieta. Tiesu izpildītāju adreses, tālruņa numurus un darba laiku var atrast Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā

Ja tiesu izpildītājs konstatē, ka uzturlīdzekļu piedziņa no bērna tēva vecākiem nav iespējama vai iespējama tādā apmērā, kas ir mazāks par Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru, Jums ir tiesības saņemt uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda. Tiesu izpildītājs izziņu par to, ka uzturlīdzekļu piedziņa šobrīd nav iespējama, neizsniedz Jums, bet UGF administrācijai pēc Jūsu lūguma

Par to, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, lasiet e-konsultācijā „Ja uzturlīdzekļus nevar piedzīt, jāvēršas UGF”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas