E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6174
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Neapsildītas lodžijas platību maksā par siltumu nedrīkst iekļaut

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2015
Valdis

Vai ir likumīgi, ka kooperatīvā dzīvokļa apkures rēķinā tiek iekļauta arī samaksa par lodžijas platību, kas netiek apkurināta? Ja tas nav likumīgi, tad kāda ir tiesiskā kārtība, lai pieprasītu kooperatīvam atgriezt pārmaksāto summu? Vai ir likums, kas nosaka šo kārtību, kādā tiek aprēķināta dzīvokļa apsildāmā platība?

A
atbild:
23. janvārī, 2015

Nē, nav likumīgi. Maksājumi par apkuri attiecināmi uz norobežotu telpu, kur tiek piegādāts siltums. Piemēram, Ministru kabineta noteikumi Nr.102 „Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 211-08 “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamie nami”” nosaka - dzīvoklis ir ar ārsienām un iekšsienām norobežota ēkas daļa, kas aprīkota ar attiecīgajām inženierkomunikācijām un iekārtām un kurā ir vismaz viena dzīvojamā telpa, kā arī virtuve vai virtuves niša un sanitārtehniskā telpa.

Taču ir gadījumi, ka siena tiek nojaukta un lodžija paplašināta, pievienojot to dzīvojamai telpai un tātad – arī apkurināmajai platībai. Tad jāmaksā arī par šīs paplašinātās platības apsildi.

Ja lodžija nav pārbūvēta, bet kooperatīva vadība aprēķina maksu par tās apsildi, tad Jums rakstiski jāvēršas pie kooperatīva vadības ar konkrētām pretenzijām un jāvienojas par nosacījumiem, kā notiks pārrēķins un tiks kompensēta pārmaksātā summa.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas