E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6158
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagogs ir izglītības darbinieks

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2015
Zanda

Labdien! Esmu skolotāja pašvaldības skolā. Pirms 11 mēnešiem man nomira tēvs. Tūlīt pēc tēva nāves skolas direktoram iesniedzu nepieciešamos dokumentus pabalsta saņemšanai (MK noteikumi Nr.565 ). Līdz pat šim brīdim pabalstu neesmu saņēmusi, jo pašvaldība atsakās to maksāt. Vai Jūs varētu izskaidrot šo situāciju un kā man rīkoties?

A
atbild:
20. janvārī, 2015
Laura Studente
LV portālam

MK noteikumi Nr.565 „Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām” ir izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Tā 2.pants nosaka, ka uz pedagogiem attiecas tikai šī likuma 3.panta astotā daļa, kas paredz veidot atlīdzības un personu uzskaites sistēmu, un devītā daļa, kas norāda uz atalgojumu ievietošanas prasība internetā.

Tomēr likums neparedz, ka pedagogiem (jo tie ir izglītības darbinieki), tāpat kā citiem pašvaldību darbiniekiem, pienāktos pabalsts no pašvaldības radinieka nāves gadījumā.

Likums gan nosaka, ka citas normas pedagogiem piemēro citos likumos noteiktajos gadījumos un apjomā. Pašvaldības domes savos noteikumos vai nolikumos var noteikt darba samaksu un sociālās garantijas (saskaņā ar Pašvaldību likumu, Atlīdzības likumu un citiem normatīvajiem aktiem) amatpersonām un darbiniekiem.

Pašvaldības savos noteikumos (nolikumos) par novada pašvaldības iestāžu amatpersonu un darbinieku atlīdzību parasti norāda, ka tie neattiecas uz izglītības iestāžu vadītājiem un pedagogiem. Taču bieži vien ir atrunāti arī konkrēti izņēmumi - pabalstiem sakarā ar ģimenes locekļa vai apgādājamā nāvi, kā arī pabalsta piešķiršanai amatpersonas (darbinieka) nāves gadījumā.

Līdz ar to, ja pašvaldība ir atteikusi pabalstu, tad, visticamāk, tāds pašvaldībā nav paredzēts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas