E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5689
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai kļūtu par mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju, jāievēro vairākas prasības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2014
Ilze

Dibinot mazkapitāla SIA, kāda ir minimālā pamatkapitāla summa? Vai dibinot, var uzreiz pieteikties mikrou-a statusam? Ko darīt, ja saimnieciskās darbības pirmais gads nes zaudējumus un nav peļņas, no kuras būtu jāmaksā 25% pamatkap. palielināšanai?

A
atbild:
26. novembrī, 2014
Uzņēmumu reģistrs
Evija Ivdra, referente komunikāciju projektu jautājumos

Informējam, ka SIA, kuras pamatkapitāls mazāks par 2800 eiro (mazkapitāla sabiedrība), minimālā pamatkapitāla summa ir 1 eiro. Mikrouzņēmums nav atsevišķs komersanta veids, tas ir nodokļu maksātājs, kas maksā īpašu nodokli.

Saskaņā ar Komerclikumā noteiktajām prasībām, lai kļūtu par mazkapitāla sabiedrību – mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju, nepieciešams ievērot vairākas prasības, t.i., dibinātāji ir fiziskas personas (līdz 5), dalībnieki ir fiziskās personas (līdz 5), valdes sastāvā ir viens vai vairāki locekļi (viņi visi ir no sabiedrības dalībnieku vidus), valdes locekļi ir tikai mikrouzņēmuma darbinieki, katrs sabiedrības dalībnieks ir tikai vienas mazkapitāla sabiedrības dalībnieks, darbinieku skaits jebkurā brīdī ir ne lielāks par pieciem.

Pieteikties mikrouzņēmumu nodokļa statusa iegūšanai Uzņēmumu reģistrā var tikai, iesniedzot dibināšanas dokumentus. Jūsu minētajā gadījumā 4.veidlapā „Pieteikums kapitālsabiedrības ierakstīšanai komercreģistrā” jāizdara atzīme veidlapas 8.punktā „Mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statuss”. Papildus informējam, ka Komerclikums nenosaka termiņu, kādā laika posmā pamatkapitālu nepieciešams palielināt.

Nepieciešamības gadījumā aicinām sazināties ar Uzņēmumu reģistru, zvanot uz informācijas tālruni 67031703 vai rakstot e-pastu info@ur.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas