E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5535
Lasīšanai: 2 minūtes

Viss ir tiesas rokās

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2014
Inta

Labdien. Alūksnē šovasar ļoti daudzas ielas gatavoja asfaltēšanai, arī tuvākās ielas pie mūsu mājas. Mašīnu turēt pie mājas nevarējām, jo viss bija izrakāts un strādāja cilvēki. Sākām likt vecajā VEF teritorijā. Uzraksti nekādi nevēstīja, ka tas ir privātīpašums. Bet šodien atnāk rēķins par stāvlaukuma izmantošanu, kaut gan tur stāvlaukuma nav. Ir vienkārši noasfaltēti ceļi. Varbūt SIA vajadzēja brīdināt par to, ka tas ir stāvlaukums un arī par izcenojumiem. Jautājums, protams, vai mums ir jāmaksā? Un kā mēs varam atspēkot likumīgi šo rēķinu? Paldies.

A
atbild:
24. novembrī, 2014

Apsveicam, ka esat tikuši pie asfaltētām ielām. Savā jautājumā Jūs pati atzīstat, ka Jums bija (ir) zināms, ka „vecā VEF teritorija” pieder noteiktai SIA. Bez īpašnieka atļaujas izmantot viņam piederošu īpašumu, t.sk. mantu un lietu glabāšanai, nedrīkst. Īpašniekam nav nepieciešams īpaši brīdināt ar dažādiem uzrakstiem, ka tas ir viņa īpašums, vēl jo vairāk, ja tā ir atsevišķa teritorija un tai nav publiskas teritorijas statuss.

Īpašniekam ir tiesība prasīt samērīgu samaksu par viņa īpašuma izmantošanu, taču, ja Jūs kaut kādu Jums zināmu iemeslu dēļ nepiekrītiet šai taisnīgajai samaksai, tad strīds tiks nodots izskatīšanai tiesā un tiesa lems, cik pamatots un atbilstošs ir šāds īpašnieka prasījums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas