E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5472
Lasīšanai: 2 minūtes

Ikgadējais atvaļinājums par BKA laiku nepienākas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. oktobrī, 2014
Una

Sveiki! Strādāju darbā gadu, tad paliku stāvoklī, par nostrādāto gadu izņēmu atvaļinājumu. Tagad esmu bērnu kopšanas atvaļinājumā, februārī jāatgriežas darbā, būs pagājis pusotrs gads. Negribu vairs šajā darbā strādāt. Ja parakstu abpusējo vienošanos par aiziešanu no darba, vai man pienākas arī prasīt atvaļinājuma naudu? Vai, ja es sēžu bērna kopšanas atvaļinājumā, man nepienākas ikgadējā atvaļinājuma nauda, darba attiecības beidzot?

A
atbild:
23. oktobrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par atvaļinājuma piešķiršanas nosacījumiem

Darba devēja apmaksāts atvaļinājums 4 kalendāro nedēļu apmērā darbiniekam pienākas par faktiski nostrādātiem 11 mēnešiem, ievērojot viņa individuālā darba gada robežas.  Individuālais darba gads ir laiks viena gada apmērā no darba līguma noslēgšanas brīža, piemēram, 22.10.2012.- 21.10.2013.; 22.10.2013.-21.10.2014. utt.). 

Ja bijāt valsts apmaksātā bērna kopšanas atvaļinājumā un saņēmāt ik mēnesi vecāku un bērna kopšanas pabalstu, tad loģiski un faktiski darba attiecības Jums šajā laikā nebija. Tādējādi arī darba devējam par laiku, kad audzinājāt savu bērnu, nav pienākuma apmaksāt Jums atvaļinājumu vai tā kompensāciju naudā, ja darba līgums tiks lauzts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas