E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13770
Lasīšanai: 2 minūtes

Aprēķinot vidējo izpeļņu, ņem vārā fakstiski nostrādāto laiku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2018
Silija

Labdien! Sakiet, lūdzu, kā pareizi aprēķināt darbiniekam kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu, ja viņš iet prom no darba? Cilvēks nostrādāja tikai 3 mēnešus – oktobrī 4 stundas, novembrī 8 stundas un decembrī 4 stundas. Stundas likme (bruto) bija 4,89 eiro. Strādāja no 19.10.2017 līdz 05.01.2018.

A
atbild:
08. februārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Vidējās izpeļņas, kas ir atvaļinājuma kompensācijas aprēķina pamatā,  aprēķināšanas kārtība ir noteikta Darba likuma 75. pantā.

Konkrētajā situācijā ir piemērojama 75. panta otrā daļa, proti, vidējo izpeļņu aprēķina, nemot vērā faktiski  nostrādāto laiku un saņemto darba samaksu.

Lai noteiktu, cik apmaksājamu (kompensējamu) atvaļinājuma dienu pienākas par nostrādāto laika periodu, ja tiek pārtrauktas darba attiecības, grāmatvedībā izmanto koeficientu 1,67, ko reizina ar nostrādāto mēnešu skaitu. Gadā ir tiesības uz 20 apmaksātām atvaļinājuma dienām. Koeficients izrēķināts, 20 (dienas) izdalot ar 12 (mēnešiem). Tiek pieņemts, ka viens darba attiecību mēnesis dod tiesības uz 1,67 atvaļinājuma dienām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas