E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12746
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2017
Juris

Atbilstoši MK noteikumiem Nr. 662 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” A programmu kursi ietver 4 moduļus. Vai skolotājs pats var izvēlēties, kurus moduļus apmeklēt? Vai likumdošana regulē, kurš modulis obligāti jāapmeklē? Kaut kur ir dzirdēts, ka audzinātājiem obligāti jāapgūst “pilsoniskās attieksmes pilnveidošanas” kursi.

A
atbild:
05. oktobrī, 2017
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Atbilstoši MK noteikumu Nr. 662 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 7. punktam pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kompetences pilnveidi, kuru veic triju gadu laikā ne mazāk par 36 stundām un plāno to sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā pedagogs veic profesionālo darbību.

Savukārt MK noteikumu Nr. 480 “Izglītojamo audzināšanas vadlīnijas un informācijas, mācību līdzekļu, materiālu un mācību un audzināšanas metožu izvērtēšanas kārtība” 11.4. punkts nosaka: pedagogs pilnveido savu profesionālo kompetenci audzināšanas jautājumos ne mazāk kā sešu stundu apjomā triju gadu laikā pedagoga vispārējo kompetenču modulī. Un pedagoga vispārējo kompetenču modulī iekļauta arī pilsoniskās attieksmes pilnveidošana, skolēna sagatavošana pilsoniski atbildīgai un veiksmīgai dzīvei sabiedrībā.

Svarīgi arī atgādināt, ka Valsts izglītības satura centrs ir uzsācis Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratona īstenošanu – tas organizēts kā bērnu un jauniešu piederības sajūtas un identitātes veicināšanas pasākumu cikls vietējā, reģionālā un nacionālā līmenī, tādējādi rosinot izglītības iestādes iesaistīties un līdzdarboties Latvijas Republikas simtgades sagatavošanā un svinēšanā. Arī šī maratona laikā notiek pedagogu profesionālās kompetences pilnveide pilsoniskās līdzdalības veicināšanai, kā arī metodisko materiālu izstrāde. Plašāka informācija šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas