E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12432
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecības izbeidzot, pedagogam izmaksā atvaļinājuma kompensāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūlijā, 2017
Lauma

Labdien! Strādāju skolā par pedagogu. Darba gaitas uzsāku konkrētajā skolā 5.03.2012., šajā gadā atvaļinājumā nebiju un to neizmantoju (vasaras mēnešus strādāju skolā). Šobrīd līdz 11.08. atrodos atvaļinājumā, bet esmu nolēmusi rakstīt atlūgumu. Vai man pienākas materiālā kompensācija par neizmantoto ataļinājumu? Pateicos par sniegto atbildi!

A
atbild:
26. jūlijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu situācijas aprakstā ir pretrunas – nav saprotams izmantoto atvaļinājumu fakts ne par periodu , sākot no darba gaitu sākuma, ne par pēdējo darba gadu.

Jums var ieteikt vērsties personāldaļā un lūgt izskaidrot Jūsu individuālajā uzskaites kartītē reģistrēto informāciju par izmantotajiem atvaļinājumiem. Par vienu darba gadu pedagogam pienākas astoņas kalendāra nedēļas ilgs atvaļinājums. To nosaka Izglītības likuma 52. panta 2. punkts.

Ja darba attiecības tiek pārtrauktas, atvaļinājuma kompensāciju izmaksā par visiem neizmantotajiem atvaļinājumiem, ko pieļauj Darba likuma 149. panta 5. daļa.

Attiecībā uz pēdējo darba gadu, ja atvaļinājums vispār nav izmantots,  atvaļinājuma kompensācija pienākas proporcionāli nostrādātajam laikam, tas ir, no darba gada sākuma, 05.03.2016., līdz pēdējai darba dienai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas