E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1110
Lasīšanai: 2 minūtes

Ir trūcīgā un maznodrošinātā statuss

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2012
Harijs Kannins

Kā saņemt maztrūcīgo statusu?

A
atbild:
18. aprīlī, 2012
Lolita Lūse
LV portāls

Termina „maztrūcīgais” Latvijas Republikas normatīvajos aktos nav.
Ja atsevišķi dzīvojošas personas vai ģimenes ienākumi uz katru personu pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latus mēnesī katrai personai un sociālās palīdzības klienti atbilst arī citiem noteiktajiem kritērijiem, personas var pretendēt trūcīgā statusa iegūšanai.

Lai statusu iegūtu, personai jādodas uz savas pašvaldības sociālo dienestu un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija, kā arī jāiesniedz visi prasītie dokumenti. Tad sociālais dienests izvērtēs personas atbilstību statusam un to piešķirs vai nepiešķirs.

Trūcīgai personai ir iespējami vairāki palīdzības veidi atkarībā no situācijas: GMI pabalsts, mājokļa pabalsts, pārtikas pakas, atbrīvojums no pacienta iemaksas utt. Tomēr trūcīgai personai ir arī pienākumi: līdzdarboties un risināt radušos krīzes situāciju.

LV portālā ir daudz skaidrojumu par to, kā iegūt trūcīgā statusu. Atbildei pievienojam norādes uz Jums noderīgiem materiāliem. Izlasiet tos un sazinieties ar savas pašvaldības sociālo dienestu!

Kritērijus, lai iegūtu maznodrošinātas personas statusu, nosaka katra konkrētā pašvaldība. Maznodrošinātā ienākumi parasti ir lielāki nekā trūcīgai personai, līdz ar to arī priekšrocību klāsts ir mazāks, bet par to Jums jājautā savā pašvaldībā.

Papildu informāciju varat skatīt šajos normatīvajos aktos un LV portāla skaidrojumos:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas