E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10402
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Transportlīdzekli drīkst pārdot, ja tam nav reģistrēti liegumi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2016
Mairis

Ja esmu noķerts bez tiesībām, sodu samaksāju, vai es drīkstu pārdot auto, ar kuru mani noķēra?

A
atbild:
27. septembrī, 2016

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 299.1 pantu par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē uzliktais naudas sods jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienu laikā no soda uzlikšanas dienas. Ja uzliktais naudas sods nav samaksāts noteiktā termiņā, līdz naudas soda samaksai aizliegts veikt pārkāpuma izdarītājam piederošo transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un reģistrācijas darbības transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā, izņemot transportlīdzekļa norakstīšanu un transportlīdzekļa reģistrācijas pārtraukšanu uz laiku, nododot numura zīmes.

Savukārt, ja persona, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē, naudas sodu nav samaksājusi gada laikā no dienas, kad lēmums par naudas soda uzlikšanu stājies spēkā, lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu nodod piespiedu izpildei tiesu izpildītājam. Lēmuma piespiedu izpilde notiek normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Tātad, ja persona uzlikto naudas sodu ir samaksājusi savlaicīgi un lieta nav bijusi nodota piespiedu izpildei, kā arī ja transportlīdzeklim šobrīd nav reģistrēti citi juridiski šķēršļi (liegumi), tad transportlīdzeklim ir iespējams veikt reģistrācijas darbības, t.sk. pārdot to citai personai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas