E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10382
Lasīšanai: 2 minūtes

Par tiesībām uz vectēva mantojumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2016
Ilizana

Mans vectēvs strādāja pie cara Nikolaja pilī par kalēju. Kad 1917. gadā Petrogradā boļševiki nošāva visus pils darbiniekus, izņemot caru, manam vectēvam izdevās aizbēgt un viņš kājām atgriezās Latvijā. Viņš pie cara pelnīja labu naudu un to turēja bankā. Boļševiki to nacionalizēja. Vai man ir tiesības uz šo mantojumu? Nauda bija krievu zelta rubļos, un arī vēlāk nošautais cars, pie kura vectēvs strādāja, ir reabilitēts ap 2012. gadu.

A
atbild:
20. septembrī, 2016
Una Medne
juriste

Uz Jūsu jautājumu ir ļoti grūti sniegt detalizētu atbildi, jo trūkst informācijas, kāda veida dokumenti, kas apliecina vectēva naudas esamību, tās apmēru un kur precīzi nauda tika glabāta, Jums ir pieejami. Ir nepieciešama precīzāka informācija arī par Jūsu vectēvu, kas ir ar viņu noticis, vai viņš arī bija represētais un pēc tam saskaņā ar saskaņā ar 1995. gada likuma “Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem” noteikumiem reabilitēts.

Jums var ieteikt apkopot absolūti visu vectēva dokumentāciju, kas ir Jūsu rīcībā, un griezties ar iesniegumu Ministru kabinetā. Saskaņā ar likuma “Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem” Pārejas noteikumu 4. daļas a) apakšpunktu starptautiskās sarunās un jautājumu risināšanā par visu Latvijas Republikai un Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu iesaistās Ministru kabinets.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas