NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
30. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Izglītība
14
14

Izglītojošas lekcijas par 4. maiju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Tā kā mācības norit attālināti, šodien visiem skolēniem ir iespēja piedalīties divās īpašās mācību stundās par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. TV kanāla “Tava klase” raidījumā skolēnus uzrunās ievērojamākie Atmodas laika dalībnieki. Vēlāk tiešsaistes lekcijā “Kāpēc 4. maijs?” uz skolēnu iesūtītajiem jautājumiem atbildēs viens no deklarācijas “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” līdzautoriem – Valsts prezidents Egils Levits.

Lai veicinātu izpratni par Latvijas valstiskumu un valsts svētku nozīmi, šodien, 30. aprīlī, plkst. 10 TV projekts “Tava klase” skolēniem piedāvā īpašu raidījumu “Kas un kāpēc jāzina par 1990. gada 4. maiju”. Raidījumu vadīs vēsturnieks un Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, un tajā piedalīsies 4. maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka un žurnālists, viens no Atmodas laika redzamākajiem pārstāvjiem Dainis Īvāns.

“Kopš 4. maija deklarācijas pieņemšanas apritējuši jau 30 gadi. Raidījumā vēlamies kopīgi paraudzīties uz to, kādas iespējas jauniešiem ir šobrīd Latvijā un kādas tās bija toreiz, PSRS laikos. Laiki mainījušies, bet jauniešu izaicinājumi – kā vienmēr – ir un paliek neatkarīgi no laika un politiskās iekārtas,” saka Gatis Krūmiņš.

Raidījumu 30. aprīlī plkst. 10.00–10.40 varēs noskatīties TV kanālos “RETV” un “Sportacentrs.com”, kā arī vietnē www.tavaklase.lv, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Savukārt no plkst. 13.00 Valsts prezidents Egils Levits lasīs lekciju vecāko klašu skolēniem “Kāpēc 4. maijs?”. Lekcija būs veltīta Latvijas neatkarības atgūšanas 30. gadadienai, un tajā E. Levits stāstīs par to, kādi bija neatkarības atjaunošanas kustības mērķi un vērtības, kā arī par to, kāda ir Latvijas neatkarības atjaunošanas nozīme Eiropas un pasaules vēsturē.

Gan pirms lekcijas, gan lekcijas laikā skolēni Valsts prezidentam varēs uzdot jautājumus.

Lekcija kopā ar jautājumiem ilgs 40 minūtes, un to būs iespējams noskatīties Valsts prezidenta kancelejas “Youtube” kontā (https://www.youtube.com/user/presidentlv), kā arī tīmekļvietnē www.president.lv un sociālo tīklu “Facebook” (egilslevitslv) un “Twitter” (@Rigas_pils) kontos. Uzdot jautājumus Valsts prezidentam varēs, izmantojot lietotni “WhatsApp” vai sūtot SMS uz tālruņa numuru 28654369.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI