E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8598
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par bērnudārzu Rīgā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. decembrī, 2015
Sarmite

Labdien! Vēlos zināt, kā un cik ātri varu iekārtot savu bērnu, 5 gadi, Rīgas pašvaldības bērnudārziņā, ja mainām dzīvesvietu no citas pilsētas. Mūsu dzīvesvieta ir deklarēta Rīgā, dzīvojām citā pilsētā darba vajadzību dēļ un šeit arī apmeklējām bērnudārzu. Esam bijuši reģistrēti bērnudārziņu rindā Latgales priekšpilsētā pēc deklarētās dzīvesvietas. No vietas nācās atteikties, jo darbavieta - reģions citur un faktiski dzīvojām citā pilsētā. Paldies jau iepriekš par atbildi!

A
atbild:
04. janvārī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja vairs neesat reģistrēti uzņemšanai pašvaldības bērnudārzā Rīgā, Jums no jauna jāreģistrējas, izmantojot Rīgas pašvaldības pakalpojumu portāla e-pakalpojumu „Reģistrācija pirmsskolai”. Iepriekš prognozēt, kā rinda izvēlētajos bērnudārzos (pavisam var izvēlēties reģistrēties rindā uz trim bērnudārziem) virzīsies uz priekšu, nevar.

Bērnam, kuram kalendārajā gadā aprit pieci, seši vai septiņi gadi, katra gada sākumā elektroniskā datubāze piešķir ārpuskārtas statusu "obligātās izglītības vecums", ja bērna deklarētās dzīvesvietas adrese ir deklarēta Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā (Rīgas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.123 „Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” 21.- 21. 1punkts). Tas nozīmē, ka piecu gadu vecumu sasniedzis bērns atradīsies t.s. bērnudārza rindas augšgalā. Lai precizētu informāciju, aicinām sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu (tālr. 67026816, 67026833).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas